Kurser

Om du vill börja klättra behöver du gå en kurs där du lär dig allt väsentligt gällande både säkerhet och teknik.

VÅRA KURSER

  • Topprepskurs
  • Ledkurs

BOKNING & PRISER

Vill du boka tid för topprepskurs eller ledkurs? 
Kom in till oss för att boka, du betalar vid samma tillfälle som du bokar plats (du kan ej boka via mail eller telefon). Bokningen sker i mån av plats, är den kurs du tänkt gå fullbokad ser vi till att boka in dig på nästkommande (alternativt ett annat datum som passar dig). Topprepskursen tas vid två tillfällen á två timmar och ledkursen ett tillfälle á tre timmar.  

STEG 1, TOPPREP

Student 700 kronor
Övriga 850 kronor

STEG 2, LED

Student 550 kronor
Övriga kronor 650 kronor


KURSTILLFÄLLEN 

Vi har kursdagar:

Måndagar och Torsdagar kl. 16.00-18.00 och 18.00-20.00.

Tillfälle 1 bokas i receptionen och betalas vid samma tillfälle. Tillfälle 2 blir nästföljande samma veckodag och tid.

OBS! Kan man inte nästföljande kurstillfälle är det bättre att välja ett annat datum för att gå kursen. Det blir mycket svårare att boka in er då kurserna blir fulla.


GRÖNT TOPPREPSKORT – KURS FÖR FÖRÄLDRAR 

För de föräldrar som inte har Svenska Klätterförbundets gröna säkringskort så erbjuder vi en rabatterad Topprepskurs för 550 :- (ord 850 :-). Ni måste ha detta kort för att vara med och säkra de yngre barnen under kursens gång då lägsta ålder för att ta kortet är 13 år. I ungdomsgruppen är målet att deltagarna själva ska ta det gröna kortet men även här kommer ni som föräldrar att behöva vara med under första tiden för att säkra era barn. Dessa topprepskurser bokas i receptionen och ges under kvällstid vardagar samt i viss mån helgtid. För mer information och bokning ring 031-106960 eller maila oss på klatterlabbet@gmail.com . Kursen är på två tillfällen, 2 h/tillfälle. Vi har kurser mån-, tis-, ons- och torsdagskvällar samt lördagar. Tillfälle 1 bokas i receptionen och tillfälle två bestäms i gruppen och med instruktören när ni gjort första tillfället. 

Tillfälle 1-5 kommer vara en introduktion till klättring för de deltagare som är nya. Instruktörerna kommer att se till alla deltagare som individer och anpassa träningen därefter samtidigt som vi kommer försöka hålla en röd tråd som är gemensam för alla genom kursen. Barnen/ungdomarna kommer lära sig den basala motoriken och balansen i klättring på ett lekfullt sätt. Övningar i att inte känna rädsla på väggen samt kunskaper om utrustning och leder kommer också ingå i undervisningen. För de som redan klättrat förut anpassar vi träningen så den blir rolig och utmanande och följer upp den träning som gjordes under höstterminen. 

Tillfälle 6-10 kommer vi erbjuda lite mer utmanande klätterövningar för de som känner sig redo och även ge barnen/ungdomarna lite mer eget ansvar, utifrån egen förmåga, att sköta uppvärmning och nedvärmning själva. För de som redan klättrat lite mer sedan tidigare kommer vi individanpassa så att de lär sig ännu mer om klätterteknik på detaljerad nivå och även mer om hur man planerar och läser klätterleder. 

Försök att vara på plats ungefär 10-15 minuter innan Klätterskolan börjar varje vecka så barnen och Ni föräldrar hinner byta om och få utrustning i receptionen innan träningen börjar. Vi säljer enklare fika i receptionen så som kaffe, läskedrycker, frukt och energibars men medtag gärna något mellanmål vid behov. 

(För helgdagar och diverse lov som infaller under kursens gång kommer ni i grupperna att gemensamt med instruktörerna komma överens om hur ni vill förlägga träningen; det är upp till varje grupp med ledare att planera så att alla får möjlighet att gå sina 10 tillfällen.)

Dela på Facebook