Alexandra A
Instruktör

Alexandra A

På mina klasser vill jag att du skall uppleva

För mig betyder Fysiken


Alexandra A är instruktör för
Dela på Facebook

Om alexandras yoga

Min Yoga: Djup, traditionell & trygg

Jag har Studerat & praktiserat för Buddhistmunk Casimir Amon & Yogalärare Josef Abadi sedan 2000. Jag har även studerat och praktiserat Buddhistisk Meditation vid Forest Monastery Wat Suan Mokkh, Dharma Hermitage i Thailand. I Thailand undervisade jag i Hatha Yoga. Under 2015 Praktiserade och studerade jag traditionell Ashtanga Yoga för Parama Guru R.Sharath Jois och även under 2016 ägnade  jag mig åt Ashtanga Yoga Authorized Level 2 teacher i Serbien. Under detta år har jag även gått workshop i traditionell Ashtanga Yoga ”Self Healing through Yoga, Manas and Prana” för den internationellt erkända författaren Petri Räisänen, samt praktiserat och studerat traditionell Ashtanga Yoga för Parama Guru R.Sharath Jois i Stockholm. Utöver mina studier har jag utfört egen praktik sedan 20 år, både i meditation, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Bikram Yoga och Power Yoga.

Yogalärare är ett ord jag inte använder om mig själv, eftersom jag anser att endast ett fåtal mästare idag kan kallas det. Jag kallar mig själv hellre för Yogainstruktör. Jag instruerar Yoga utifrån mina erfarenheter. Min uppgift, som jag ser den är att hjälpa människor att, så skonsamt och ödmjukt som möjligt, komma närmre sig själva, sitt sanna varande på insidan samt att finna förtroende för Yoga som metod för att uppnå sin fulla potential som människa och välbefinnande i livet.

Ett arbete som handlar om att öka närvaro, medvetenhet och allerthet i sinne, kropp och själ. Men som också innefattar sanning, öppenhet i kommunikation och tillit. Att arbeta med sig själv är det svåraste arbetet att ta sig an, vårt ego är den starkaste, envisaste och mest skrämmande motståndaren vi kommer att möta i livet. I den processen finns jag som stöd. Med allt vad det innebär och detta med ett stort hjärta! 

Att praktisera Yoga är att investera läkning och helande i sig själv. Exakt sådan som man är just idag. Vi kliver upp på mattan med allt det vi har inom oss och genom metod, disciplin, noggrannhet, acceptans, tålamod och kärlek, andetag för andetag, arbetar vi med att städa bort det som inte gynnar oss, för ett mer harmoniskt liv utanför mattan. För att rensa, rena och lätta på sig själv! Så att vi kan vara den bästa versionen av oss själva som människa. På köpet kommer styrka och uthållighet som påverkar självförtroende, självkänsla och empati i mycket positiv riktning.

Är man hel själv - så kan man hjälpa andra!

Yogans betydelse för mig är kort och gott – ALLT!Den hälften av mitt liv, mellan 0-20 år, då Yoga inte fanns närvarande är så längesedan nu att jag knappt kan minnas ett liv utan Yoga. Jag är inte värst nostalgisk utav mig, jag snarare förtränger gammalt groll och lever i nuet, men jag vet att jag var mycket deprimerad, Jag kände mig ofta tom och ensam och jag letade och sökte med näbbar och klor efter svar utanför mig själv, alltså på helt fel ställe! Jag var bade omogen, vilsen, okunnig och ledsen väldigt ofta och mycket.  

Varje dag tackar jag för den dagen då Guru Casimir Amon introducerade mig för Meditation (den högsta formen av Yoga) och för att jag har Yoga som metod att hantera mig sjäv och livet..

Yoga är en healingmetod som jag behöver praktisera dagligen för att fungera. Meditation och Asana är som syre och vatten för mig, utan dem dör jag en sakta förtvinande mental, själslig och kroppslig död. Det vill jag helst undvika så jag andas, dricker vatten, praktiserar, håller mig vid liv och i schack!