Till nyhetsarkivet
2016-02-08

Föräldraledig Yoga


Kursstart 4:e april. Tillsammans med sin två årige pojk håller Alexandra en specialanpassad kurs i yoga för föräldralediga mammor och pappor vid 10 tillfällen.

Med fokus på att bygga styrka och vitalitet i rygg, armar och axlar som kroppen behöver extra när den är belastad under småbarnstiden kommer vi att yoga lugnt och kraftfullt med utgångspunkt i den traditionella Hatha Yoga-metoden samt med inspiration ifrån yngre dynamiska yogaformer. Vi ska arbeta upp bålstyrka som är kärnan för god hållning samt återhämta magmuskulatur och bäckenbotten efter förlossning.

När små barn är välkommna in i Yogasalen är vi beredda på ljud, skratt, skrik, gråt, spring, lek, ammning, vyssande, sång och uttryck av kärlek av alla möjliga slag, dessa välkomnas varmt och vi praktiserar närvaro, tålamod, acceptans och kärlek till nuet, vad nuet än må innehålla.

Vissa tillfällen kanske går helt och hållet till att amma eller vyssa och då hitta subtila sätt att träna individuella behov under tiden, andra kanske blir supersvettiga yogaklasser. Det roliga är att vi tidigt introducerar yoga för barnen! Barnen välkomnas in i yogasalen och på yogamattan med allt vad det innebär. Alla kan deltaga oavsett Yogaerfarenhet. Mammor bör dock ha varit på sin efterkontroll efter förlossning. Vid kejsarsnitt vänta ytterligare fyra veckor.

Bra är att vara lite förberedd, om du tror att du kan ha nytta av leksaker, ombyte, bärsjal, liggdel, babygym, flaska eller övrigt så tag med det du kan tänkas behöva. Ett så oförutsägbart och spännande sätt att praktisera yoga är troligtvis så likt livet självt vi kan komma, och det är vad all yoga i grunden går ut på, att förbereda oss för livet utanför yogamattan, så tag med dig barnet, din nyfikenhet och en stor portion öppenhet och välkomna till yoga!

Anmälan

Är bindande och görs direkt till alexandra@yogafreestyle.se

Datum

Start tisdag 4 april – 6 juni

Tid

10.30 - 11.30

Plats

Fysiken Gibraltargatan

Pris

1 200 kr, betalning sker innan kursstart i receptionen. Ta med kvitto.
Ensamstående föräldrar får 200 kr rabatt.

Lånemattor finns.

Hjärtligt välkommna!

Dela på Facebook