Lindholmsveckans föreläsare

Lindholmsveckan bjuder på inspirerande lunchföreläsningar varje dag i Lindholmens Science Park kl 12.00–13.00.

Mattias Reck – Träna rätt för bäst framgång

Mattias Reck är mest känd som proffstränare inom landsvägscykling för Trek-Segafredo. Mattias har mångårig erfarenhet som tränare, coach och utövare från både cykelsporten och taekwondo. Mattias kommer att ta upp den senaste forskningen inom träning för motion och hälsa, både vad gäller kondition och styrketräning. Vilka positiva effekter får man av fysisk aktivitet och hur mycket behöver man röra på sig för att vara hälsosam? Hur och vad ska man träna? Mattias kommer även att ge inblick i elitens träning, planering och målfokus och diskutera vad vi kan lära av proffsen.

Fredag 29 september kl 12.00 


Sara Hägge – Vägen till guld

Sara har varit med i landslaget i fullkontakt-karate sedan 2012 och 2017 blev hon historisk som Sveriges första Europamästarinna.

Med rätt mindset är ingenting omöjligt, oavsett om det handlar om elitidrott eller karriär.

Onsdag 27 september kl 12.00


Henrik Beyer – Hälsobalans

Henrik Beyer är hälsovetare och författare av boken Hälsobalans samt sju andra hälso- och träningsböcker. 

I jakten på ett hälsosamt och välmående liv så omges vi av hälsoråd, dieter, vilseledande reklam, kroppsideal, forskningsfusk och förbättringshets. Vi söker balans i livet, men samtidigt vill vi leva fullt ut. Vad innebär det egentligen att leva ett balanserat hälsosamt liv? 

Tisdag 26 september kl 12.00


ElitRehab Workshop – Rätt övningar för löpare och cyklister

För att kunna hålla bättre i löpningen och cyklingen, kunna trycka på bättre i uppförsbackarna och skada dig mindre, behöver du komplettera din träning med styrka, rörlighet och core. Av oss får du lära dig vilka övningar som är de viktigaste för just cyklister och löpare och hur du gör dem med rätt teknik. Du får med dig tips på vad du kan göra i gymmet efter ett cykelpass eller på gräsmattan efter ett löppass. Vi vill att du lär dig effektiva övningar, var det skall kännas och hur det skall se ut för att utveckla din kropp, din cykling och löpning. 

Denna föreläsning hålls som en workshop, ta gärna med ombyte.

Torsdag 28 september kl 12.00


Camilla Johansson – Hur hjärnan påverkas av träning och stress

Camilla arbetar som PTP-psykolog på Akademihälsan och träffar dagligen studenter och förtagskunder som beskriver sin vardag som stressfylld och önskar hjälp att hantera detta. Många upplever sig inte ha tid med annat än arbetsuppgifter under stressiga perioder, när de i själva verket både skulle må och prestera bättre av att ta sig tid till en daglig promenad. Föreläsningen kommer handla om vikten av att balansera upp prestation och krav med återhämtning och energigivande aktiviteter, som t.ex. fysisk träning, som gör dig bättre rustad att hantera stress.

Måndag 25 september kl 12.00

 

 

 

 

 


Möt stjärntränaren Mattias Reck

 


En inspirationsföreläsning om att fånga sin dröm

 

 
Vad är hälsa och hur skapar vi balans i livet?

 


ElitRehab ger en workshop om förebyggande träning

 

 
Lär dig hantera stress och prestationskrav

Dela på Facebook